Selidba sa decom

selidba sa decom

Selidba sa decom

selidba sa decom beograd
Svaka selidba je sama po sebi emotivna. Obuhvata i stres i nervozu kao i nostalgiju kada se sve završi. Takođe, dodatnu anksioznost donose deca, koja će drugačije reagovati na selidbu, a svakako emocionalnije. Postoje stvari koje će vam pomoći da deci olakšate to iskustvo i učinite ga što bezbolnijim. Samo pratite ove jednostavne korake i smanjite uticaj stresa od selidbe na mlađu decu. U osnovi,svi ovi saveti se odnose na to kako da
 
 • komunicirate sa vašim detetom
 •   umirite vaše dete
 • pomognete mu da bez nervoze i stresa bude deo procesa preseljenja

 

 

Osam korisnih saveta prilikom selidbe sa decom

 •    Razgovarajte sa vašom decom o selidbi, o tome kako će izgledati novi stanbeni prostor i šta mogu da očekuju.Pokušaj da sakrijete to od njih skoro nikada nije dobra ideja.
 •    Budite ohrabrujući - deca će ubrzo osetiti da su svi pod stresom zbog predstojeće selidbe. Budite iskreni s decom da će stvari biti pomalo stresne i napete jedan kratak vremenski period, ali da će to proći i da će se nakon selidbe sve vratiti u normalu.Skrenite im pažnju na sve ono što se neće promeniti, bilo da se to odnosi njihove stvari, dnevne aktivnosti, članove porodice.
 •   Dozvolite deci da u skladu sa svojim uzrastom učesvuju u pripremama za preseljenje kao na primer označavanje kutija,pakovanje njihovih plišanih igračaka itd...
 •   Pustite dete da učestvuje u dekorisanju svoje nove sobe, bilo da je to odabir nekog postera, lampe i slično ili mu ponudite da odabere između dve tri boje pre krečenja sobe kako bi se osećalo da „ima pravo glasa“.
 •   Ako je to moguće dozvolite detetu da odabere svoju sobu u novom stanbenom prostoru.
 •   Spakujte dečiji kofer i dozvolite svakom detetu da odabere jednu posebnu igračku i posebnu odevnu kombinaciju za dan selidbe.
 •   Ako dete ima specijalan pribor za jelo ili šolju, spakujte ih u „Prvo otvoriti!“ kutiju sa kuhinjskim priborom kako bi ih poznati predmeti dočekali u novom prostoru.
 •   Takođe se potrudite da prvo otpakujtete stvari za dečiju sobu ili barem njihovu „Prvo otvoriti!“ kutiju kako biste im pomogli da se brzo smeste.
Praćenje ovih koraka ne garantuje da vaše dete neće biti uzrujano zbog selidbe ali bar minimizira trajanje i jačinu te uznemirenosti.

 

063/81-36-346 - Za dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju

Naš tim je tu samo zbog vas, i spremni smo da u bilo kom trenutku odgovorimo na vas poziv, i da vam izadjemo u susret.

Newsletter

Prijavite se na našu E-mail listu i budite u toku sa novostima, akcijama, popustima.

Podaci Firme

Firma: Pakovanje & Selidbe

Adresa: Dubrovačka 26, Zemun

PIB: 107430213

Tekući račun: 160-366826-63

Telefon: 063/81-36-346